Irodánkról

Tisztelt Érdeklődő!

Ügyvédi Irodánk, a soproni alapítású és székhelyű WAGNER ÜGYVÉDI IRODA több, mint két évtizedes múlttal rendelkezik, ugyanis 1991. évben alapítottuk, amely időponttól kezdve a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara tagjaként működik.

Az ügyvédi iroda megalapítását megelőzően Sopron környékén és Sopronban működő  cégeknél végeztünk munkát  jogtanácsosként. Ezen túlmenően saját magunk is vállalkozási tevékenységet folytattunk.  1981 évben részvételünkkel alakult meg Sopron város első gazdasági munkaközössége.

A fenti előzmények miatt az ügyvédi iroda fő profilja a megalakuláskor alapvetően a vállalkozások képviselete volt.

Az alakulás óta eltelt több mint két évtized óta, az erre irányuló igények miatt, az ügyvédi iroda természetesen nyitott a magánszemélyek felé is.

Jelenleg ügyfélkörünkben jelentős arányt képviselnek  a  magánszemélyek  a gazdasági társaságok mellett.

Az ügyvédi iroda családi vállalkozásként alakult, és napjainkban is így működik. Jelenleg az ügyvédi irodában a két alapító ügyvéden kívül Dr. Wagner Alma Laura ügyvéd és Dr. Wagner Áron Bence ügyvéd dolgozik, szakterületek szerinti megosztásban.

Vállaljuk cégek és magánszemélyek jogi képviseletét peres és peren kívüli eljárásokban a gazdasági, társasági, adó, munkajog, polgári, családi, ingatlan, büntetőjog területén, továbbá szerződések és egyéb okiratok  készítését, tanácsadást, továbbá állandó jogi képviseletet magyar és német nyelven.

  • Irodánk három ügyvédje rendelkezik elektronikus aláírási joggal.
  • Irodánknak hozzáférése van a TAKARNET rendszerhez, ami lehetővé teszi, hogy az ingatlanok tulajdoni lapját a földhivatali nyitva tartástól függetlenül lekérjük, amely így jóval kevesebbe kerül a földhivatali igazgatási szolgáltatási díjnál.
  • Irodánk jelenleg is több céggel áll átalánydíjas megbízási jogviszonyban, nem csak Sopron városában és környékén, de az ország más területén is.

Az állandó megbízás garanciát nyújt az ügyfeleknek arra, hogy folyamatos jogi segítség nyújtást kapnak a nekik lehető legkedvezőbb módon, és a jogi segítségnyújtásra fordítandó költséget tervezni tudják a kiadásaik között.

Természetesen eseti megbízásokat is vállalunk mind magánszemélyeknek, mind gazdasági társaságoknak, ezek teljesítését rövid idő alatt, hatékonyan tudjuk megoldani, figyelemmel az irodai létszámra.

Irodánk egyik speciális jogterülete magánszemélyek és vállalkozások képviselete a Nemzeti Adó és Vámhivatal előtti adó eljárásokban.

A kommunikáció magas foka lehetővé teszi, hogy Sopron városától távollevő ügyfelekkel is bármikor kapcsolatot létesítsünk e-mailen, telefonon, skype-on stb. keresztül, ezért zökkenő mentesen megoldható az ügyintézés.

Irodánk a Wolters Kluwer Kft. (korábban Complex Kiadó) szerződött partnereként, az általa forgalmazott ügyvéd jogtárt használja szakmai anyagként, ami garancia arra, hogy a jogszabály változások tekintetében napra készek legyünk.

Vállaljuk továbbá jogi szakszövegek fordítását német és angol nyelvről magyar nyelve, továbbá magyar nyelvről német és angol nyelvre.

Irodánk a szakmai tapasztalatot egyesíti a fiatalos lendülettel.

  • Dr. Wagner Áron ügyvéd
  • Dr. Wagnerné Dr. Farkas Ilona ügyvéd
  • Dr. Wagner Alma Laura ügyvéd
  • Dr. Wagner József ügyvéd